2
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
زعفران.l) Crocus sativus (گرانبهاترین ادویه جهان میباشد که علاوه بر مصرف بعنوان چاشنی در غذا، در صنایع غذایی و دارویی مصارف متعدد زیادی دارد. تامین عناصر غذایی به میزان مورد نیاز به شکل قابل جذب و در زمان مناسب یکی از مهمترین عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت زعفران تولیدی می باشد. علیرغم توصیه های مکرر در رابطه با بهینه سازی مصرف عناصر غذایی و کودهای آلی در زراعت زعفران ، هنوز چالش های زیادی در این رابطه وجود دارد که باید تبیین گردد. ماده آلی یکی از مهمترین اجزای خاک به عنوان بستر رشد گیاهان می باشد و سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم بعنوان عناصر غذایی اصلی نقشی اساسی در سلامت گیاه، رشد و نمو و تولید محصول با کیفیت مناسب دارند. زمان و میزان صحیح مصرف این عناصر همراه با مصرف ماه آلی می تواند به افزایش تولید و در نتیجه درآمد کشاورزان زعفران کار کمک زیادی بنماید.
ذبیحی, حمیدرضا, & پیش بین, منصوره. (1397). مدیریت عناصر غذایی اصلی و ماده آلی در تغذیه مزارع زعفران. مجله ترویجی زعفران و گیاهان داوریی, 1(2), 1-9.
MLA
حمیدرضا ذبیحی; منصوره پیش بین. "مدیریت عناصر غذایی اصلی و ماده آلی در تغذیه مزارع زعفران". مجله ترویجی زعفران و گیاهان داوریی, 1, 2, 1397, 1-9.
HARVARD
ذبیحی, حمیدرضا, پیش بین, منصوره. (1397). 'مدیریت عناصر غذایی اصلی و ماده آلی در تغذیه مزارع زعفران', مجله ترویجی زعفران و گیاهان داوریی, 1(2), pp. 1-9.
VANCOUVER
ذبیحی, حمیدرضا, پیش بین, منصوره. مدیریت عناصر غذایی اصلی و ماده آلی در تغذیه مزارع زعفران. مجله ترویجی زعفران و گیاهان داوریی, 1397; 1(2): 1-9.