تولید عصاره ، نشاسته و فیلم خوراکی از ضایعات بنه زعفران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

2 عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان روضوی

چکیده

ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا است و بنه زعفران مازاد از ضایعات این محصول می‌باشد که در سال 1396در حدود 200 هزار تن به صورت بلا استفاده هدر می‌رود یا به مصرف دام می‌رسد و با احتساب افزایش سطح زیر کشت زعفران در ایران همه ساله با حجم بالایی از بنه زعفران روبرو بوده و خواهیم بود بنه رعفران حاوی نشاسته، پروتئین (اسیدهای آمینه با ارزش)، ترکیبات رنگی و... است که قابل استخراج و استحصال هستند و به عنوان ماده اولیه در صنایع مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی قابلیت عرضه خواهند داشت. عصاره بنه زعفران با کمک فراصوت و با استفاده از حلال اتانول طی 24 ساعت استخراج ‌شد این عصاره دارای خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی است. نشاسته بنه زعفران در حدود 43 درصد ماده خشک را تشکیل می‌دهد و می‌تواند به مصرف خوراکی و یا تولید فیلم خوراکی برسد. فیلم خوراکی تولید شده از نشاسته بنه زعفران دارای خواصی مشابه نشاسته سیب زمینی و برنج بود.

کلیدواژه‌ها